Завршетак изградње дјечијег игралишта почетком маја

22.04.2019.

Изградња дјечијег игралишта у Улици краља Петра Првог у Вишеграду, за које је општина издвојила 30.000 КМ, требало би да буде завршена почетком маја.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је ово прво дјечије игралиште са тартан подглогом, дјечијим справама попут њихалица на опругама, клацкалицама и осталим реквизитима.

Игралиште ће бити ограђено, те освијетљено.

Извођач радова је фирма „Комуналац“ из Вишеграда.

Он је истакао да ће у наредном периоду почети изградња великог дјечијег игралишта на лијевој обали ријеке Рзав, које ће бити реализовано у сарадњи са Владом Републике Српске и Владом Србије.

„Прва фаза је изградња дјечијег игралишта и помоћног стадиона, који подразумијева дјечије игралиште на отвореном, помоћни стадион и вањско уређење са паркинг простором, тартан подлогу, заштитну ограду, дјечије справе савремено дизајниране у складу са прописима којима је регулисана безбједност дјеце“, навео је Ђукановић.

Ђукановић је додао да ће општина планирати изградњу и других мањих игралишта у приградским насељима, која су захтијевали грађана.

СРНА