Завршен Међународни фестивал фолклора

14.05.2017.

У Дому културе у Вишеграду одржан је концерт 10 фолклорних ансамбала из Републике Српске, Србије, Словачке и Црне Горе, у оквиру Међународног фестивала фолклора.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је синоћ да је и ове године, као и претходних, фестивал фолклора окупио бројна друштва, међу којима и друштво из Словачке које је уложило велики напор да стигне у Вишеград.

„Ове године успјели смо да фестивал подигнемо на виши ниво и трудићемо се да сваке године то буде још боље, да доведемо још више друштава из осталих европских земаља“, додао је Тасић.

Прије фестивалске вечери представнике свих КУД-ова примио је начелник општине Вишеград, а потом су сви учесници учествовали у традиционалном дефилеу од Трга палих бораца до Дома културе, успут накратко изводећи дијелове својих кореографија, што су Вишеграђани и бројни туристи поздравили аплаузима.

Под покровитељством општине Вишеград, Међународни фестивал фолклора заједнички су организовали КУД-ови „Бикавац“ и „Краљ Петар Први Ујединитељ“.

СРНА