Завршен Међународни фестивал фолклора

19.05.2018.

У Вишеграду је вечерас завршен Међународни фестивал фолклора, на којем је наступила фолклорна друштва из Републике Српске, Македоније, Бугарске, Србије и Црне Горе.

На фестивалу су наступили фолклорни ансамбли „Круна“ из Обреновца, „Стеван Книћанин“ из Кнића, „Азбуковица“ из Љубовије, „Први партизан“ из Ужица, „Извор“ из Коцељева, „Дабар“ из Прибоја, „Традиција-Грозд“ из Трстеника, „Стефан Немања“ из Краљева, „Весна“ из Мојковца, „Текстилац“ из Бијелог Поља, „Просвјета“ из Власенице, „Јане Сандански“ из македонског града Неготино и „Шопски ансамбл“ из бугарског града Елин Пелин.

Наступила су и културно-умјетничка друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ и „Бикавац“ из Вишеграда, која су домаћини и организатори фестивала.

Фестивал је организован под покровитељством општине Вишеград, уз сарадњу Андрићграда и подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој у Југоисточној Европи и Зависног предузећа „Хидеоелектране на Дрини“.

Учеснике је данас примио начелник општине Младен Ђуревић који им је пожелио добродошлицу, те најавио да ће општина наставити да помаже манифестације које његују традицију и културу.

СРНА