Затворена „Вишеградска стаза“

02.07.2018.

У Градској галерији Вишеград у оквиру манифестације „Вишеградска стаза“ отворена је изложба слика, графика и скулптура из легата ове галерије, а манифестација је затворена концертом групе „Легенде“.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је „Вишеградска стаза“ окупила велики број учесника који су имали прилику да присуствују лијепим догађајима у овом граду, изражавајући захвалност свима који су учествовали у њеној организацији.

„Надам се да ћемо и сљедеће године имати још једну добро организовану, љепшу и посјећенију манифестацију“, истакао је Ђуревић.

Директор Градске галерије Вишеград Славко Тушевљак рекао је на отварању изложбе да галерија има велики легат са више од 1.000 дјела.

„Изложено је више од 30 радова од 19 умјетника. То су ликовни умјетници различитог ликовног опуса, скулптори, графичари, вајари“, истакао је Тушевљак и додао да галерија на овај начин даје допринос „Вишеградској стази“.

Начелник Ђуревић је рекао да Галерија промовише културу овог града представљајући дјела умјетника.

Он је похвалио рад ове установе, те додао да очекује да ће оваквих изложби бити још много.Поводом затварања „Вишеградске стазе“, у Спортској дворани у Вишеграду синоћ је одржан концерт групе „Легенде“, који је окупио бројне посјетиоце.

Солиста „Легенди“ Иван Милинковић рекао је да му је драго што је након 17 година поново у Вишеграду, истичући да је импресиониран љепотом Андрићграда.

Он је додао да му је велико задовољство и част што су „Легенде“ гостовале у овом граду и затвориле „Вишеградску стазу“.

„Вишеград као место са великим историјским наслеђем није запоставио праве вредности“, нагласио је Милинковић и додао да је то веома похвално јер се на тај начин ради на очувању културне баштине.

Гитариста, композитор и текстописац „Легенди“ Зоран Дашић рекао је да сви чланови овог музичког састава теже ка томе да буду нормални, обични људи, који, како је навео, имају среће да се баве оним што воле и да то публика препознаје.

На концерту је наступила и млада вокална солисткиња Катарина Тасић, а присутнима се обратио и ученик генерације Средњошколског центра „Иво Андрић“ Василије Чабаркапа који је говорио о значају „Вишеградске стазе“ која се одржава у част нобеловца Иве Андрића.

СРНА