Заражено 41 лице, обавезно ношење маске и на отвореном

10.07.2020.

На подручју Вишеграда вирус корона потврђен је код 41 особе, а у изолацији је 117 лица, саопштено је из Штаб за ванредне ситуације који је данас донио нове мјере међу којима је и обавезно ношење маске на отвореном.

Штаб је данас донио одлуку да је на отвореном дозвољено окупљање максимално до 10 особа да би се спријечило ширење вируса корона.

Љекар Дома здравља Вишеград Дарко Лечић рекао је новинарима да су предузети сви неопходни кораци, како би се спријечило ширење вируса корона.

„Реорганизован је рад Дома здравља и успијевамо да покријемо све наше потребе. Свакодневно комуницирамо са Клиничко-болничким центром Фоча и у сарадњи са њима, шаљемо пацијенте којима је потребна хоспитализација“, навео је Лечић.

Он је додао да су затворени фитнес-клубови, спортски клубови, те да је ношење маски на отвореном обавезно.

Начелник општинског Одјељења за инспекцијске послове Милица Станчић рекла је да ће Комунална полиција и инспектори појачати контроле угоститељских и трговачких објеката када је ријеч о провођењу обавезних мјера.

„То се односи на ношење маски, физичку дистанцу и постојање дезинфекционе баријере. Радно вријеме угоститељских објеката је до 23.00 часа на отвореном, с тим што се рад у затвореном простору ограничава до 21.00 час“, навела је Станчићева.

Она је напоменула да се ово радно вријеме не односи на смјештајне објекте који нуде угоститељски дио.

Једна од мјера општинског Штаба је и да су руководиоци установа и предузећа одговорни за спровођење епидемиолошких мјера.

СРНА