Замјеник шефа ОЕБС-а у посјети Вишеграду

05.10.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас у радну посјету замјеника шефа Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини Александра Чуплигина са сарадницима.

Овом приликом Ђуревић је истакао да општина Вишеград и Мисија ОЕБС-а у БиХ изузетно добро сарађују, те да заједно учествују у пројектима корисним за грађане и  да ће и убудуће наставити такву сарадњу.

Током састанка разговарало се о досадашњој имплементацији заједничких активности, о безбједносној ситуацији у Вишеграду и планираним пројектима који за циљ имају повећање броја запослених и производних капацитета у граду.

„ Безбједност у Вишеграду је повољна и нема већих нарушавања имовине и грађана, а за то су заслужне све институције али и дијалози који се обављају под окриљем ОЕБС-а“, казао је Ђуревић.

Замјеник шефа Мисије ОЕБС-а Александар Чуплигин изразио је задовољство залагањем општинске администрације и начелника Ђуревића у рјешавању економских проблема као и квалитетним програмима везаним за запошљавање становништва.

У оквиру данашње посјете, Чуплигин је одржао састанак и са предсједником исламске заједнице у Вишеграду, Билалом Мемишевићем, гдје је између осталог било ријечи о указивању подршке повратницима као и о стварању квалитетних услова за живот у овој локалној заједници.

Радио Вишеград