Забрањен рад пијаци, угоститељским објектима и кладионицама

16.03.2020.

Општински штаб за ванредне ситуације у Вишеграду је на данашњем састанку донио одлуку о забрани рада градске пијаце до 23. марта, због превентивних мјера и могућег ширења вируса корона.

На састанку Штаба за ванредне ситуације одлучено је и да од данас неће радити кладионице, а угоститељски објекти од сутра.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић сматра да је ова општина на вријеме предузела све потребне мјере које су препоручили Влада Републике Српске и друге надлежне институције, као и неке интерне мјере.

„Донијели смо одлуку и одредили број телефона да старијим грађанима, за које се не препоручује да излазе из својих станова и кућа, обезбиједимо све потребне намирнице. Све што им буде неопходно биће достављено на њихове кућне адресе“, навео је Ђуревић и нагласио да је обавеза општинске управе да донесе одлуке о забрани рада како би спријечила да у Вишеграду буде забиљежен иједан случај вируса корона.

Он је позвао суграђане да буду прибрани, да помогну и не одмажу јер са оваквим вирусом, који се брзо шири, може доћи до несагледивих посљедица.

„Нема мјеста за панику. Вјерујем да ћемо из свега овога изаћи као велики побједници“, поручио је Ђуревић.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да се у Вишеграду укупно 41 особа налази у кућној изолацији.

„За сада, немамо ниједног пацијента зараженог вирусом корона, а надам се да ће тако и остати. Дом здравља са својим радницима спреман је да, у случају појаве вируса корона, одмах реагује и спријечи даље ширење болести“, истакла је Ђуровићева.

Директор Дјечијег обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да обданиште од сутра привремено прекида реализацију васпитно-образовног процеса.

СРНА