Забрана окупљања на игралиштима

17.03.2020.

Штаб за ванредне ситуације општине Вишеград је, с циљем спречавања ширења вируса корона, донио одлуку о забрани окупљања на игралиштима.

Здравствени инспектор у општини Вишеград Слађана Миовчић рекла је новинарима да је на граничном прелазу у Вардишту извршена дезинфекција, као и у вјерским објектима и основним школама, те да ће сутра бити обављена дезинфекција ужег центра града.

„Апелујем да сви грађани који улазе у Републику Српску контактирају вишеградски Дом здравља телефоном и да не долазе у ову установу“, навела је Миовчићева.

Она напомиње да ће сутра бити извршена дезинфекција свих угоститељских објеката на подручју општине и да ће, у случају непоштивања ове одлуке, услиједити новчане казне.

Директор вишеградског Дома здравља Снежана Ђуровић рекла је да је у кућној изолацији укупно 88 особа које су дошле из земаља у којима постоје жаришта вируса корона, додајући да се предузимају све мјере које су прописале институције, као и интерне мјере.

Ђуровићева је апеловала да се грађани који су дошли из других земаља јаве породичном љекару или служби хитне помоћи, да подигну ниво свијести и друштвене одговорности и поштују прописане захтјеве љекара и надлежних служби, а све с циљем спречавања ширења вируса корона.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације поручују да се на граничним прелазима спроводе мјере надлежних институција које пружају подршку санитарним инспекторима и да је јуче издато 140 рјешења о поштовању законских одредаба за улазак са територије друге земље, док је данас издато 60.

У хотелу „Вишеград“ отказана су сва ноћења, док у вишеградској бањи ради само здравствена рехабилитација.

Полиција прате грађане који су у самоизолацији, а према њиховом извјештају нема оних који крше правила. Из Полицијске станице апелују да грађани држе растојање од два метра у затвореном простору, као и да старији становници што мање бораве на јавним мјестима.

СРНА