За улагања у инфраструктуру скоро три милиона КМ

30.07.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да улагања у овој години за инфраструктуру износе скоро три милиона КМ, а један од најзначајнијих пројеката који је у току је изградња обалоутврде код стадиона и Спортске дворане вриједности скоро 600.000 КМ.

„На прошлој сједници Скупштине општине смо усвојили ребаланс буџета кроз који смо планирали велики број нових пројеката. Међу најзначајнијим су уређење пијаце и паркинг мјеста, завршетак саобраћајнице према Андрићграду и водовода Прелово-Клашник, затим изградња канализационе мреже у насељу Околишта и водоводне мреже Бикавац према насељу Шегање, те почетак градње дјечијег игралишта са помоћним фудбалским стадионом“, нагласио је Ђуревић.

Он је додао да су планирана средства за два мања дјечија игралишта, један у центру града, а други у мјесту Подгребен.

„Планирана су средства за наставак изградње сеоских водовода, за наставак санације фасада у ужем центру града, замјена сједишта у Дому културе и наставак постављања уличне расвјете у многим дијеловима наше општине“, рекао је Ђуревић.

Он је напоменуо да би ове године требала бити завршена и тендерска документација за реконструкцију главне улице, за коју је планирано да се уради замјена водоводних, канализационих и електро инсталација, као и замјена асфалта у главној и попречним улицама.

„Након завршетка реконструкције главне улице остаје нам да предвидимо уређење главне улице набавку клупа, расвјетних тијела, канти за смеће“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да ће ове године бити спојена саобраћајница са Андрићградом, а у плану је и садња дрвореда са лијеве стране Дрине од Ћуприје до Новог моста.

Ђуревић је истакао да је општина добила значајну помоћ од Владе Републике Српске и Владе Републике Србије за пројекте које планира урадити.

СРНА