За спортске организације 260.000 КМ

16.02.2023.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас програм развоја спорта и одлуку о финансирању спорта у овој локалној заједници у текућој години, према којој је за спортске организације планирано издвајање 260.000 КМ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су одборници једногласно усвојили програм развоја спорта и одлуку о финансирању спорта у општини Вишеград на коју се чекало дуже времена, те изразио задовољство што ће се на овај начин осигурати даљи развој спорта на подручју општине.

„Позивам све спортске колективе да узму учешће у јавном позиву који ће бити расписан у оквиру Одјељења за локални развој, привреду и друштвене дјелатности, а које ће пружити сву административну и техничку помоћ приликом аплицирања за буџетска средства“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да су одборници усвојили 31 тачку дневног реда.

„Донијели смо одлуку о расписивању избора за савјете мјесних заједница. Позивам све грађане да узму учешће у изборима јер ће моћи боље да креирају живот у својим мјесним заједницама, а самим тим и у општини Вишеград“, истакао је Баранац.

Баранац је нагласио да је донесена одлука о расподјели средстава за спорт, које општина Вишеград сваке године додјељује спортским клубовима и спортској установи, што ће унаприједити развој спорта.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Вишеград Дарко Андрић рекао је да радује чињеница да се Скупштина враћа у нормалне токове са конструктивним одлукама, наводећи да је данас било 17 одборника и да су све тачке једногласно усвојене.

„Усвојили смо значајне одлуке за пољопривреду и спорт и сви одборници су упознати о позитивном одговору Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара да је иницијатива коју је усвојила Скупштина општине Вишеград о обједињавању граничних прелаза између Србије и БиХ прихваћена, сматра се оправданом и наставиће се са даљим процедурама свих ресорних министарстава“, истакао је Андрић.

Одборници су усвојили и одлуку о новчаном подстицају за развој пољопривреде, одлуку о заштити изворишта Добрун и Уништа, те план кориштења јавних површина за 2023. годину.

СРНА