За санацију локалних путева 105.000 КМ

14.06.2018.

Општина Вишеград је из буџета издвојила 105.000 КМ за санацију локалних и некатегорисаних путева, рекао је Срни начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове ове општине Александар Ђукановић.

„Спроведен је тендер и закључен оквирни споразум у износу од 105.000 КМ“, изјавио је Ђукановић, те додао да је извођач радова „Оморика“ из Вишеграда.

Он је истакао да су из буџета издвојена и значајна средства за асфалтирање путева у износу од 175.000 КМ и да је на основу спроведеног тендера потписан уговор са извођачем радова предузећем „Романија путеви“ са Сокоца.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је на подручју ове локалне заједнице у току реализација бројних пројеката, те да један од њих подразумијева изградњу приступне саобраћајнице и пјешачке стазе према Андрићграду.

„У току су и радови на изградњи обалоутврде од моста код спортске дворане према Доњем Шегању, у дужини од око 300 метара“, навео је Ђуревић.

Према његовим ријечима, у току је и реконструкција водовода на неколико локација, које обухватају насеља Гарча, Пионирску, а биће завршени и радови на реконструкцији водовода на Бикавцу.

„Имамо у плану много пројеката за које се завршава техничка документација, а међу њима је и изградња водовода Прелово-Клашник, дјечијег игралишта код стадиона, те изградња помоћног спортског терена“, нагласио је Ђуревић.

СРНА