За реконструкцију водоводне и канализационе мреже 200.000 КМ

01.03.2018.

На подручју општине Вишеград почела је реконструкција водоводне и канализационе мреже, а вриједност овог посла износи око 200.000 КМ.

Директор Јавног предузећа Водовод „15. април“ Светлана Грујић рекла је да је завршен пројекат санације водоводне мреже у улици Карађорђева, за шта је издвојено око 12.000 КМ.

„Становници у овом насељу имали су проблем снабдијевања водом, а сада смо замијенили цијеви како би имали довољно воде и они су задовољни“, истакла је Грујићева.

Она је рекла да је потписан уговор за реконструкцију водоводне мреже у Улици Гаврила Принципа, а биће рађена и канализација у насељу Доње Шегање.

„Планирана је друга фаза радова на реконструкцији водоводне мреже Бикавац-Горње Шегање, а радови ће почети када се стекну временски услови“, истакла је Грујићева.

Она је додала да је извођач ових радова предузеће Водовод „15. април“, а да је новац обезбиједила општина Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су водоводне и канализационе мреже застарјеле и да је неопходна реконструкција која ће бити урађена у овој години.

„Старе цијеви биће замијењене новим, губици воде ће се смањити на минимум, а грађани ће добити боље услове за кориштење воде“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да је циљ реконструкције побољшање и унапређење система водоснабдијевања и одвода отпадних вода на подручју општине.

СРНА