За реконструкцију куће шесточланој породици Шкобић 34.000 КМ

21.12.2023.

Представници Хуманитарне организације „Срби за Србе“ обишли су данас шесточлану породицу Шкобић у Добруну код Вишеграда, којима су набавили грађевински материјал вриједан 34.000 КМ за реконструкцију куће.

Тодор Шкобић рекао је да имају четворо, те да чекају и пето дијете.

„Нисам имао кров над главом и уз помоћ Владе Републике Српске, односно предсједника Владе Радована Вишковића, успио сам да купим кућу, као и уз помоћ оца Јована из Дражевине. Купили смо кућу, а уз помоћ `Хидроелектране Вишеград` средили смо кућу унутра да може да се живи“, рекао је Шкобић новинарима.

Шкобић је нагласио да је Организација „Срби за Србе“ помогла да се уради фасада, столарија за горњи спрат и поткровље, тротоари, степенице, а набављен је и материјал за опремање горњег спрата куће.

„За мене ова помоћ значи бољи живот – да дјеца добро живе и да останемо на овом простору“, рекао је Шкобић.

Марија Шкобић, која има четири дјевојчице Ану, Лару, Лену и Ирину, захвалила је Организацији за помоћ и истакла да су пресрећни.

Активиста Марко Маунага из Организације „Срби за Србе“ рекао је да су испоручили помоћ у виду грађевинског материјала, те у виду радова на рекострукцији и адаптацији дома ове породице.

„Вриједност акције у коју смо укључени је 34.000 КМ. Хвала пријатељима у Вишеграду који су организовали низ догађаја за помоћ овој породици, првенствено `Хидроелектрана Вишеград` и општина Вишеград“, истакао је Маунага и најавио сличне акције за наредни период.

СРНА