За развој задругарства 9.000 км

25.04.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор Пољопривредне задруге „Вишеград“ Бојан Чабак потписали су уговор којим су одобрена новчана средства у износу од 9.000 КМ за подршку развоју задругарства.

Средства су одобрена на основу одлуке о новчаним подстицајима и развоју пољопривреде у општини Вишеград у овој години, а биће утрошена за куповину опреме за пољопривредне машине.

„Општина на различите начине стимулише пољопривредне произвођаче, а ово је још један од начина на који им помажемо“, истакао је Ђуревић.

Он је рекао да је буџетом предвиђено око 100.000 КМ за подстицај у пољопривреди како би дали значај руралном дијелу општине и свима који се баве пољопривредом.

„Наставићемо и даље да помажемо и Пољопривредну задругу, која је основана са циљем да пружи подршку и помаже пољопривредницима, те да подстиче развој ове веома важне гране“, навео је Ђуревић.

Директор Пољопривредне задруге „Вишеград“ Бојан Чабак рекао је да ће одобрена средства бити утрошена за куповину плуга за орање, ротациону косу и фрезу за велики трактор, дизел-гориво и мазива за пољопривредну механизацију, те дијелове за пресе за сијено.

Он је додао да ће пољопривредну механизацију чланови задруге моћи да користе бесплатно, док ће остали пољопривредници за кориштење плаћати надокнаду.

СРНА