За програм стамбеног збрињавања 47 кандидата

11.03.2022.

Критеријуме за додјелу неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање на подручју Вишеграда испунило је 16 подносилаца захтјева из категорије породица погинулих бораца и један ратни војни инвалид, док је шест породица погинулих бораца испунило услове за додјелу стамбених јединица, саопштено је из општинског Одјељења за општу управу.

На јавни позив који је у оквиру реализације Програма стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске од прве до четврте категорије расписала Влада Српске, односно Министарство рада и борачко инвалидске заштите, у општини Вишеград пријавило се 47 кандидата.

Из општинског Одјељења за општу управу је потврђено да је пријављено 46 породица погинулих бораца и један ратни војни инвалид.

Према подацима овог одјељења, 29 породица погинулих бораца и један ратни војни инвалид поднијели су захтјев за додјелу неповратних новчаних средстава како би ријешили стамбено питање, док је 17 породица погинулих бораца аплицирало за додјелу стамбених јединица.

Критеријуме за додјелу неповратних новчаних средстава испунило је 16 подносилаца захтјева из категорије породица погунулих бораца и један ратни војни инвалид, док је шест породица погинулих бораца испунило услове за додјелу стамбених јединица.

Листе су сачињене и прослијеђене у ресорно министартво које ће рјешавати појединачне захтјеве, саопштено је из Одјељења за општу управу вишеградске општине.

СРНА