За подстицаје 36.000 КМ

22.06.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас са 33 пољопривредна произвођача рјешења о подстицајима, за шта је из буџета издвојено око 36.000 КМ.
Ђуревић је истакао да је ово добар програм са којим ће наставити да подржавају пољопривредну производњу како би задржали људе на селу или их из града вратили у села која су, како каже, почела да одумиру.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград Милан Тасић каже да су подстицајима обухваћене све гране пољопривредне производње.

Он истиче да подстицаје дијеле за сјетву на отвореном, пластеничку производњу, узгој пчела, млијечних грла и оваца, те суфинансирање набавке механизације, али и подстицај за пројекте Удружења пчелара.

Адвија Кустура, која је потписала рјешења о додјели подстицаја за пластеничку производњу и за узгој крава, каже да јој ова средства много значе јер су јој ови послови извор прихода.

Небојша Стојановић каже да је ово тешко вријеме за пољопривредне произвођаче, а тиме су и ова средства значајнија.

„Велике су кише, болести нападају биљке, па ће род бити сигурно за 50 одсто мањи, а воћа неће бити никако, тако да нам овај подстицај много значи“, рекао је Стојановић.

Укупна средства за развој пољопривреде у 2023. години су 69.000 КМ.

СРНА