За подршку пројектима мјесних заједница 170.000 КМ

26.07.2022.

У пет мјесних заједница на подручју Вишеграда реализоваће се пројекти уређења и санације, за шта ће кроз пројекат „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“ бити утрошено око 170.000 КМ.

Из општине Вишеград Срни је потврђено да је ријеч о пројектима који се односе на рјешавање инфраструктурних радова као што је спољашње и унутрашње уређење објеката мјесних заједница, уређење дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и околине тих објеката на подручју мјесних заједница.

Планирано је да у мјесној заједници Душче буде реализован пројекат санације оборинских вода, укупне вриједности око 32.000 КМ, у Прелово ће то бити санација друштвеног дома и уређење јавне воде Хајдаровац, вриједности око 35.000 КМ, а Црнчи реконструкција и санација канцеларије мјесне заједнице, вриједност 35.000 КМ.

У мјесној заједници Међеђа уредиће се амбуланта, вриједност пројекта је око 32.000 КМ, док је у мјесној заједници Вишеград два планирана изградња дјечијег игралишта, а вриједност је око 35.000 КМ.

Пројекат спроводи Развојни програм Уједињених нација /УНДП/, а финансирају Влада Швајцарске и Шведска у износу од 70 одсто и општина Вишеград 30 одсто.

СРНА