За осам мјесеци остварили добит од 125.000 КМ

05.10.2020.

Шумско газдинство „Панос“ из Вишеграда позитивно је пословало и за осам мјесеци ове године остварило добит од 125.000 КМ, рекао је данас директор овог газдинства Лазо Чаркић.
Он је након састанка са вршиоцем дужности генералног директора Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“ Славеном Гојковићем изјавио новинарима да су на састанку анализирали тренутно пословање и планове за наредни период.

„Претходну годину смо након 11 година негативног пословања завршили позитивно, тренд се наставља и у овој години и са шест и осам мјесеци ове године имамо позитиван резултат“, нагласио је Чаркић.

Он је захвалио свим радницима за несебично ангажовање, што је допринијело позитивном пословању.

„У фебруару смо имали доста штете изазване вјетроизвалама, 17.000 кубика дрвне масе је изваљено, то смо успјели да дозначимо и санација је у току. Надам се да ћемо до краја године задржати тај тренд и завршити успјешно годину“, навео је Чаркић.

Гојковић је, након састанка који је одржан у „Паносу“, рекао да то шумско газдинство иде у добром правцу и послује позитивно у посљедњих пар пресјека, што раније није био случај.

„Исказано је мишљење да је сарадња са локалном заједницом на високом нивоу, да нема проблема и надам се да ће тако бити у наредном периоду“, истакао је Гојковић.

Шумско газдинство „Панос“ запошљава 96 радника.

СРНА