За финансирање спортских клубова 260.000 КМ

24.04.2024.

У општини Вишеград данас су потписани уговори о финансирању са 14 спортских клубова из ове локалне заједнице за шта је из општинског буџета издвојено 260.000 КМ.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да, осим редовних средстава из буџета, општина и током године помаже спорт и кроз друге видове као што је организација многобројних спортских манифестација, те одлазак спортиста у друге градове на такмичења.

Он је истакао да су у Вишеграду увелико у току припреме за Међуопштинске олимпијске спортске игре /МОСИ/ сљедеће године и да се очекује да овај град угости више од 3.000 спортиста.

„Ускоро почињемо са припремним радовима како би до јула сљедеће године сви спортски терени у нашој општини били спремни за такмичење, а и да бисмо показали како Вишеград може да буде добар домаћин и организатор једног овако великог догађаја“, навео је Ђуревић.

Секретар Карате клуба „Дрина“ Обрад Гејак захвалио је општини Вишеград на издвојеним средствима за овај клуб која ће бити утрошена у бројна такмичења на којима учествују вишеградски каратисти и одакле се увијек враћају са освојеним медаљама.

Предсједник Бициклистичког клуба „Маунтбајк“ /МТБ/ Игор Мучибабић рекао је да ће средства из буџета бити утрошена за организацију „МТБ маратона“ који се одржава сваке године у септембру.

„Ове године очекујемо рекордан број учесника из Србије и БиХ. Наши бициклисти овог викенда учествују на `Флеш маратону` који се вози 24 часа у дужини од 360 километара, а циљ је у Вишеграду“, додао је Мучибабић.

Уговори о финансирању потписани су са свих 14 спортских клубова, колико их је регистровано у општини Вишеград.

СРНА