За финансирање 11 спортских клубова 260.000 КМ

08.05.2023.

У општини Вишеград данас су потписани уговори о финансирању са 11 спортских клубова из ове локалне заједнице за шта је из општинског буџета издвојено 260.000 КМ.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је новинарима да општина издваја средства за спортске клубове како би омогућила младима да се баве спортом и афирмисала спортске клубове да се, осим редовних активности, баве и организацијом спортских догађаја.

„Прије састављања уговора комисија је распоредила средства, вјерујем да су сви задовољни, а уколико буде простора и могућности до краја године настојаћемо да та средства и увећамо“, истакао је Ђуревић.

Он је додао и да предузеће „ХЕ на Дрини“ сваке године помаже рад спортских клубова у Вишеграду, па ће тако и ове године обезбиједити средства како би клубови могли нормално да функционишу и остварују добре резултате у даљим такмичењима.

Предсједник бициклистичког удружења /Маунтбајк/ Игор Мучибабић захвалио је општини Вишеград, наводећи да је први пут овај клуб добио средства којима ће моћи да располаже на прави начин.

„Највећи дио ових средстава биће утрошен на организацију нашег `МТБ` маратона који ће бити одржан почетком септембра, а учествоваћемо и на другим догађајима како у Вишеграду, тако и у околини“, рекао је Мучибабић.

СРНА