За Дом здравља опрема вриједна 62.000 КМ

09.07.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и представник Развојног програма УН /УНДП/ Саша Слијепчевић потписали су данас уговор о набавци опреме вриједне 62.000 КМ за модернизацију рада вишеградског Дома здравља и унапређење ултразвучне дијагностике.

Ђуревић је захвалио Влади Швајцарске и УНДП-у на разумијевању за овакав пројекат и истакао да је он потребан свим Вишеграђанима.

„Ријеч је о модерној опреми која ће бити набављена до краја године и која ће побољшати квалитет услуга у вишеградском Дому здравља“, рекао је Ђуревић.

Директор Дома здравља у Вишеграду Снежана Ђуровић рекла је да је планирана набавка новог ултразвучног апарата, те сонде којом би био рађен ултразвук срца, доплер крвних судова врата, абдомена, те гинеколошки ултразвук.

„Овај апарат би знатно побољшао рад Дома здравља, прије свега радиолошке амбуланте. Превенцијом би се спречавала појава масовних незаразних болести, али би рано била откривана сама болест и на вријеме започето лијечење“, навела је Ђуровићева.

Она је додала да је уговором предвиђена набавка покретног дефибрилатора који ће се користити и у санитетском возилу, те сет за реанимацију, намјештај и компјутерска опрема.

 

Набавка опреме за Дом здравља реализује се у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја који заједнички реализују Влада Швајцарске и УНДП у БиХ.

СРНА