За 70 одсто повећан број возила

07.02.2022.

Број возила која се крећу кроз Вишеград у 2021. повећан је за 70 одсто у односу на годину раније, укључујући и велики број туриста који долазе у овај град, рекао је потпредсједник општинског Савјета за безбједност Владимир Гладанац.

„Имали смо негативан тренд када је ријеч о броју саобраћајних незгода, али то је нормална посљедица у односу на повећање броја возила. Донијели смо низ мјера уз које ћемо покушати да смањимо број незгода“, нагласио је Гладанац након састанка Савјета.

Он је додао да је безбједносна ситуација на подручју Вишеграда задовољавајућа.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић, који је и члан Савјета, рекао је да су донесени конкретни закључци, од којих се један односи на поправку принудних успоривача брзине и да се три пута годишње обнавља хоризонтална сигнализација, што ће допринијети безбједности ученика у саобраћају.

„Доста смо урадили за безбједност ученика, захваљујем Полицијској станици Вишеград и Ауто-мото друштву Вишеград, а ми смо кроз часове одјељенске заједнице ученике едуковали о безбједности“, навео је Радојчић.

Састанку Савјета за безбједност присуствовали су начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је и предсједник Савјета за безбједност, представници општине, вишеградске Полицијске станице, директори основне и средње школе и представници Ауто-мото друштва.

СРНА