Возачи провјерили спремност аутомобила за зимске услове

27.11.2019.

Више од 30 Вишеграђана данас је преконтролисало спремност својих возила за зимске услове, у акцији коју је у тој локалној заједници организовао Ауто-мото савез Републике Српске са партнерима.

Акцију, која је реализована на Тргу палих бораца, Савез је организовао у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Министарством саобраћаја и веза Српске, Ауто-мото друштвом „Вишеград“ и „Оптима групом“.

Предраг Ликокур из Ауто-мото Савеза Републике Српске рекао је да је ријеч о традиционалној активности чији је циљ безбједна вожња у зимским условима.

„Желимо да возачима укажемо шта је потребно да би своје возило припремили за зимске услове. Прегледамо свјетлосно-сигналне уређаје, кочиону течност, расхладну течност, дубину газећег слоја пнеуматика, пуњење акумулатора, плинску инсталацију, те возачима указујемо на недостатке – уколико их има“, навео је Ликокур.

Милица Гутовић из Ауто-мото друштва „Вишеград“ рекла је да је у овој акцији забиљежен велики одзив возача.

„Сматрам да је за возаче веома битно да увиде које грешке треба да исправе за безбједну вожњу у зимским условима“, истакла је Гутовићева.

Циљ републичке превентивне кампање бесплатне контроле техничке исправности моторних возила је повећање укупног степена безбједности у саобраћају и смањење броја саобраћајних незгода због неправилне припреме возила и начина вожње у зимским условима.

СРНА