„Вишеградска стаза“ 9. и 10. јуна

10.03.2023.

У Вишеграду ће 9. и 10. јуна бити одржана Традиционална културна манифестација „Вишеградска стаза“, посвећена нобеловцу Иви Андрићу, договорено је данас на састанку Организационог одбора ове манифестације.

Програм манифестације почеће полагањем цвијећа на Андрићеве споменике, а биће настављен Сусретима библиотекара Републике Српске.

На свечаној академији обратиће се представници Министарства просвјете и културе Републике Српске и Министарства просвјете Србије, а у умјетничком дијелу програма учествоваће глумица Весна Станковић и група „Оне три“.

Наредног дана у Културном центру „Иво Андрић“ биће отворена изложба слика о животу и раду Милице Бабић, Андрићеве супруге.

У оквиру манифестације биће одржане промоције књига, промоције пјесама Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“, као и позоришна представа.

Члан Организационог одбора Данка Митровић рекла је да ће традиционална манифестација посвећена животу и дјелу Ива Андрића ове године бити обогаћена новим садржајима, да је оквирни протокол направљен и да ће се вишеградској публици, али и бројним гостима представити еминентна имена из области науке културе и умјетности.

„Вишеградска стаза“ је најважнија културна манифестација у Вишеграду, која је установљена 1976. године, а одржава се сваке године у јуну.

СРНА