„Вишеградска регата“ окупила 400 учесника

01.07.2023.

У Вишеграду је данас одржана туристичка манифестација „Вишеградска регата“ која је окупила око 400 учесника који су бродовима, бродицама и чамцима, по 16. пут, пловили Дрином до кампа Стари Брод гдје су организовани многобројни забавни садржаји.

Бранислав Андрић из Туристичке организације Вишеград рекао је да је један од главних циљева вишеградске регате промоција ријеке Дрине и њених природних љепота, самог кањона, али и указивање на очување свих природних добара овог краја кроз подизање свијести о екологији.

Андрић је додао да је веома важно и дружење свих учесника, па су тако гости данашње регате били пријатељи из Мојковца са којима општина Вишеград има изузетну сарадњу у свим областима.

На регату је из Мојковца стигао и књижевник Родољуб Ћорић, који је рекао да први пут плови Дрином и ако је много пута пролазио Вишеградом.

Он је истакао да су туристичке организације Вишеграда и Мојковца прошле године успоставиле сарадњу и да је и овај догађај само наставак једног лијепог пријатељства, које ће добити на још већем значају приликом узвратне посјете Мојковцу крајем јула на Међународном фестивалу пјесника.

Организатор ове спортско-туристичке манифестације је Туристичка организације Вишеград уз подршку општине Вишеград.

СРНА