Вишеграђанин Лука Марковић најбољи студент друштвених наука у Српској

31.01.2023.

Лука Марковић, студент четврте године Економског факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву, прворангиран је на коначној ранг листи за додјелу престижних стипендија Фонда „Др Милан Јелић“ за студенте првог циклуса студија друштвених наука у академској 2022-2023. години.

Захваљујући просјечној оцјени од 9,92 оствареној у току цјелокупног студирања, приликом рангирања остварио је укупно 103,20 бодова, што га чини најбољим студентом првог циклуса студија у области друштвених наука у Републици Српској.

Марковић је истакао да је неописив осјећај задовољства другу годину заредом бити стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“, нарочито ове године као први на листи студената друштвених наука у Републици Српској.

„Ово признање ми много значи као награда за сав труд и одрицања још од основне школе, а представља и додатни мотив за даље усавршавање на Економском факултету на Палама. Студент сам четврте године смијер финансије и банкарство са просјечном оцјеном 9,92“, рекао је Марковић Срни.

Он је истакао да је постизање оваквог успјеха било много лакше уз безрезервну подршку породице и веома коректну сарадњу и подршку асистената и професора.

Марковић је нагласио да је поносан што на најбољи начин представља своју породицу и град Вишеград из којег потиче.

СРНА