Вишеграђани Нову Годину дочекали уз Бајагу и „Инструкторе“

01.01.2022.

Вишеграђани и њихови гости су Нову годину дочекали на отвореном у Андрићграду, уз Момчила Бајагића Бајагу и „Инструкторе“, а прве минуте 2022. означио је величанствен ватромет.

Бајага је након концерта рекао новинарима да из Вишеграда носи дивне утиске и да је публика феноменална.

„Ја бих пожелио да стане пандемија. Нека 2022. свима донесе пуно здравља, среће и љубави“, истакао је Бајага.

Тачно у поноћ начелник општине Младен Ђуревић пожелио је свима срећну Нову 2022. години, добро здравље, срећу и много љубави.

Он се захвалио прослављеном српском режисеру Емиру Кустурици и управи „ХЕ на Дрини“, који су омогућили да из Вишеграда и Андрићграда оде овако лијепа слика.

Концерт Бајаге и „Инструктора“ је поклон предузећа „ХЕ на Дрини“, а директор ове компаније Недељко Перишић каже да су у фирми на бази доброг пословања одлучили да се одуже суграђанима и у Вишеград доведу једну од најуспјешнијих рок група.

„Сматрам да то треба бити пракса и да морамо бити социјално одговорни, нарочито послије епидемије вируса корона. Надам се да ће ово бити традиција, да ће све успјешне фирме на овај начин се одужити својим локалним заједницама“, истакао је Перишић.

Он је напоменуо да се идеја за концерт јавила у договору са начелником општине Вишеград и творцем Андрићграда Емиром Кустурицом.

Дочек Нове године био је организован у хотелима, кафићима и другим угоститељским објектима у Вишеграду.

Директор хотела „Вишеград“ Саша Којић рекао је да су капацитети попуњени и да су гости из Србије, Црне Горе и Бугарске.

Велики број туриста борави у Вишеграду током новогодишњих празника. У изјави новинарима рекли су да уживају и да је све феноменално.

СРНА