Вишеграђани домаћини треће етапе бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“

05.03.2024.

Вишеград ће 20. априла бити домаћин треће етапе Међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“, што је потврђено споразумом који су данас потписали начелник општине Младен Ђуревић и директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља.

Куваља је навео да је 20. априла старт из Вишеграда и да је ријеч о најтежој етапи, јер ће се такмичари током трке попети на висину од 7.700 метара.

Он је појаснио да ће Вишеград у ствари бити промотер трке која ће ове године стартовати под слоганом „Србија и Република Српска заједно“.

„Када дођете у Вишеград видите Републику Српску у малом, али оно што Вишеград даје јесте свијет у малом и учинићемо све да љетни камп Бициклистичког савеза Републике Српске буде премјештен у овај град који има шта да представи“, рекао је Куваља.

Ђуревић не сумња да ће 20. априла бити добри домаћини и очекује да вече раније хотели буду пуни.

„Наша обавеза је обезбјеђење смјештаја, а очекујемо 300 људи што за нас много значи и учинићемо све да они понесу најљепше утиске из нашег града“, истакао је Ђуревић.

Он је истакао да је трка, уз „Лицидерско срце“ и ускотрачну пругу која представља физичку везу са Србијом, једна значајна веза и да Вишеград спремно дочекује учеснике, сматрајући то изванредном приликом да представи све љепоте овога краја.

Рудо је пролазни циљ овогодишње трке и, према ријечима замјеника начелника општине Јовице Видаковића, спремно дочекује бициклисте и представиће им новоотворени хотел и својеврсну атракцију – „Воденог ћиру“.

Извршни директор Бициклистичког савеза Републике Српске Горан Гуска истакао је да је за спортисте ово тешка етапа и веома захтјевна у безбједносном смислу.

„Ми не сумњамо да ћемо, као и до сада, имати изванредну сарадњу са припадницима Министарства унутрашњих послова и да ће се сви учесници осјећати безбједно“, нагласио је Гуска.

Око 175 бициклиста са свих континената традиционално ће кренути из Београда 18. априла, а циљ прве етапе биће у Бијељини.

Дан касније вози се етапа од Зворника до Власенице, а потом слиједи најтежа, трећа етапа од Вишеграда до Јахорине преко Рудог и Сокоца. Посљедња етапа на програму је 21. априла од Добоја до Бањалуке.

СРНА