Вишеград се представља на Сајму туризма у Београду

21.02.2017.

Туристичка организација општине Вишеград представиће се на Међународном сајму туризма у Београду, који ће почети у четвртак, 23. фебруара, и трајаће до недјеље, 26. фебруара.

Туристичка организација Вишеград представиће се брошуром о туристичко-културном насљеђу, смјештајним капацитетима, угоститељској понуди, те брошурама о вјерском и о бањском туризму.

Директор Туристичке организације општине Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да ће, у оквиру програмских активности, у петак, 24. фебруара, бити одржано потписивање протокола о сарадњи између општина Чајетина из Србије и Вишеграда.

Она је истакла да ће протокол о сарадњи потписати начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић.

„Општина Чајетина је лидер туризма у овом региону, а Вишеград се све више развија захваљујући Андрићграду који је својим јединственим садржајима привукао велики број туриста. Ове општине имају заједничку могућност да унапређују јединствени туристички производ“, нагласила је Тодоровићева.

Она је истакла да ће ова сарадња бити и у погледу економије, културе и спорта, што представља шири обухват сарадње ових општина.

„Планирано је и потписивање протокола о сарадњи Туристичке организације регије Западна Србија и Туристичке организације општине Вишеград“, додала је Тодоровићева.

Она је подсјетила да ове организације сарађују више година и да заједнички промовишу производ који је назван „чаробни туристички круг“.

Тодоровићева је истакла да је Вишеград посредством Туристичке организације Републике Српске већ био присутан на сајмовима широм Европе, те да ће на овогодишњем сајму у Београду бити представљени вишеградски угоститељи.

„Надамо се да ће Вишеград бити дестинација за туристе који ће ове године сигурно посјетити наш град. У оквиру сајамских наступа предвиђена је презентација гастрономске понуде“, каже Тодоровићева.

Према њеним ријечима, туристи из Вишеграда са собом носе бројне лијепе успомене о споменицима, Андрићграду, а једна од њих се односи и на храну.

„Ове године представићемо четири вишеградска ресторана. Они ће покушати да специјалитетима привуку туристе, да имају још један разлог више да посјете Вишеград“, напомиње Тодоровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина својом понудом на Београдском сајму показује важност туризма, који је постао препознатљива привредна дјелатност у Вишеграду.

„Драго нам је да ће на сајму, наступити и вишеградски угоститељи који ће употпунити туристичку слику Вишеграда и представити гастрономску понуду, на којој многи могу да нам позавиде“, додао је Ђуревић.

Он је истакао и важност потписивања протокола између општина Вишеград и Чајетина, како у туристичком, тако и у другим областима, на којима постоји могућност сарадње ове двије пограничне општине.

СРНА