Вишеград се представља на Сајму туризма у Београду

16.02.2023.

Туристичка организација Вишеграда представиће угоститељско-гастрономску понуду ове општине на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду што ће бити прилила да угоститељи остваре нове пословне контакте са туристичким агенцијама из Србије за предстојећу туристичку сезону.

Туристичка организација Вишеграда представиће се на Сајму од 23. до 26. фебруара свеобухватном брошуром о туристичко-културном насљеђу, смјештајним капацитетима, угоститељској понуди, те о вјерском и бањском туризму.

Директор вишеградске Туристичке организације Марко Божић рекао је Срни да ће ове године на Сајму учествовати са угоститељима, гдје ће бити представљена угоститељско-гастрономска понуда општине.

Он је истакао да ће у презентацији учествовати хотели „Вишеград“ и „Вилина влас“, као и ресторани „Круна“, „Златна моруна“ и „Мандић“.

Према његовим ријечима, Вишеград ће се представити на заједничком штанду Туристичке организације Републике Српске, а постоји могућност и заједничке промоција Андрићграда на штанду Олимпијског центра „Јахорина“.

Он је истакао да су за потребе наступа на Сајму урађене туристичке брошуре Вишеграда у 3.000 примјерака, а у припреми су још двије нове тематске брошуре за потребе промоције на осталим сајмовима и догађајима који ће бити одржани у току године у овој општини.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је сајам одлична прилика за промовисање и представљање туристичке понуде општине Вишеград.

„И ове године у Вишеграду очекујемо велики број посјетилаца када је у питању предстојећа љетна сезона, а ми ћемо настојати да ово љето обогатимо манифестацијама како би свима било љепше и угодније“, истакао је Ђуревић.

Међународни сајам туризма и Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хорека-опрема биће одржани од 23. до 26. фебруара на Београдском сајму, под слоганом „Кад је одмор није тешко“.

Партнер овогодишњег 44. Сајма туризма биће Кина, а премијерно ће се представити Алжир, Бурунди, Камерун, Обала Слоноваче, Габон, Екваторијална Гвинеја и Намибија.

СРНА