Вишеград промовисан на „Чваркијади“ у Ваљеву

09.10.2023.

Представници Туристичке организације Вишеград представили су туристичке потенцијале ове општине на Фестивалу „Чваркијада“ у Ваљеву.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић рекао је Срни да је ова посјета резултат недавно потписаног протокола о сарадњи туристичких организације Вишеграда и Ваљева.

Он је истакао да је „Чваркаријада“ током протеклог викенда имала око 50.000 посјетилаца, те да је ово била прилика за размјену искустава у организовању оваквих и сличних манифестација.

„Била је ово прилика да представимо своје потенцијале, а са представницима из Туристичке организације Ваљево причали смо о могућности заједничког наступа на сајмовима или конференцијама, заједничким пројектима прекограничне сарадње“, рекао је Божић.

Он је додао да је остварена сарадња са екипом РТС-а која реализује емисију „Србија у кадру“ да дођу и сниме емисију о општини Вишеград.

Фестивал чварака у Ваљеву је традиционални гастрономски дводневни фестивал, са идејом да промовише традиционалну кухињу и подстакне људе на очување старих ваљевских рецепата за израду ове месне прерађевине.

Осим главног, такмичарског програма, фестивал прате разноврсни културно-умјетнички и забавни садржаји који укључују концерте традиционалне и забавне музике, наступе културно-умјетничких друштва из цијеле Србије, као и дјечији програм.

СРНА