Вишеград има све ресурсе за МОСИ

21.08.2023.

Вишеград има ресурсе за велику спортску манифестацију као што су Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/, закључено је данас на састанку Организационог одбора 60. по реду спортске смотре која ће 2025. године бити одржана у овој општини.

Предсједник овог одбора Недељко Перишић рекао је да је на данашњем састанку разговарано о приоритетима једног оваквог догађаја, прије свега, спортској и градској инфраструктури, смјештајним капацитетима и исхрани између 2.000 и 3.000 спортиста, колико се очекује, али и великом броја посјетилаца.

Перишић је додао да је договорено да се у што скорије вријеме припреми видео-презентација која ће бити приказана за славу општине Вишеград.

Према његовим ријечима, у организацију МОСИ укључен је цјелокупан општински систем што укључује све јавне установе и предузећа, „Хидроелектране на Дрини“, а Организациони одбор ће се за помоћ обратити и свим релевантним институцијама Републике Српске и БиХ.

Члан Организационог одбора Јадранко Јањић истакао је да је Комисија за инфраструктуру на састанку представила извјештај у којем се налазе прецизне информације о томе колико ће спортских терена бити потребно, али и других капацитета за спортисте и особље које 2025. године долази у Вишеграду.

„Наш циљ тренутно јесу припреме наших спортиста и спортских радника за сљедеће МОСИ које ће 2024. године бити одржане у Ужицу, како би се Вишеград представили у најбољем свјетлу. Акценат морамо ставити на све спортове јер се морамо одазвати у максималном броју“, рекао је Јањић.

Он је додао да ће вишеградски спортски радници бити укључени у организацију МОСИ игара у Ужицу како би се на тај начин што боље припремили за ове игре које ће бити одржане у Вишеграду.

На данашњем састанку договорено је да се Организациони одбор састане поново за десетак дана како би се анализирали досадашњи кораци, а све с циљем да се Вишеград покаже као адекватан домаћин за овакав спортски догађај.

СРНА