Вишеград домаћин пролазног циља за бициклисте

24.08.2020.

Вишеград ће бити домаћин пролазног циља прве етапе на овогодишњој јубиларној 60. Међународној бициклистичкој „Трци кроз Србију“, а у Вишеграду би бициклисти требали да пређу преко старог Моста Мехмед-паше Соколовића.
Директор „Трке кроз Србију“ Владимир Куваља рекао је Срни да прва етапа трке почиње 1. септембра, када ће караван са 150 бициклиста из 30 свјетских земаља стартовати са Јахорине и стићи на циљ на Златибору.

„Такмичари ће проћи и кроз Вишеград. Трасу и трку смо конципирали тако да само бициклисти у пратњи два званична мотора, која обезбјеђују трку, пређу преко старог моста. Оваквом акцијом представићемо цијелом свијету симбол овог краја, али и све туристичке потенцијале у Вишеграду и регији“, истакао је Куваља.

Он је нагласио да је прва етапа интересантна зато што ће учесници без заустављања прећи гранични прелаз, што говори о повезаности двије земље – Србије и Републике Српске.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Вишеград добио могућност да буде домаћин пролазног циља прве етапе бициклистичке трке.

„Драго нам је да ће овај велики догађај бити обиљежен и у Вишеграду. Ово је важно за Вишеград због промоције туризма, а ми ћемо се потрудити да будемо добри домаћини и да оправдамо указано повјерење“, истакао је Ђуревић.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ одржава се од 1. до 3. септембра, у организацији Бициклистичког савеза Србије и Бициклистичког савеза Републике Српске.

Ова трка повезује и промовише бројна туристичка мјеста – Јахорину, Вишеград, Мокру Гору, Златибор, Дивчибаре, Београд и Нови Сад.

СРНА