Више средстава за Центар за социјални рад

24.01.2020.

За кориснике Центра за социјални рад у Вишеграду у овој години планирано је 1.063.000 КМ, што је за 10 одсто више него лани, рекао је директор ове установе Дејан Савић.

„Разлог овог повећања је раст броја корисника додатка за помоћ и његу другог лица, као и планирани раст броја корисника права на новчану помоћ и на личну инвалиднину“, навео је Савић.

Он је истакао да су у овој години планирана и инфраструктурна улагања.

„Ове године ћемо уз помоћ општине Вишеград преселити у нове просторије, тако да ће Центар за социјални рад добити адекватне услове рада на задовољство радника и корисника ове установе“, рекао је Савић, истакавши веома добру сарадњу са општином.

Он је навео да су новчану помоћ у 2019. години остварила 63 лица, а додатак за помоћ и његу другог лица 342 корисника.

„Једнократну новчану помоћ прошле године су примила 73 лица, а право на личну инвалиднину остварило је 49 лица“, рекао је Савић и додао да се права из социјалне заштите исплаћују редовно.

Он је навео да право на помоћ за новорођенче износи 250 КМ једнократно, док је додатна једнократна помоћ за треће 600 КМ и четврто рођено дијете 450 КМ, а за све незапослене породиље издваја се 405 КМ годину дана у оквиру пројекта Владе Републике Српске.

СРНА