Вирусом корона заражене 32 особе

08.07.2020.

У Вишеграду су 32 особе позитивне на вирус корона, док се у кућној изолацији тренутно налази 57 лица, саопштено је на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Љекар Дома здравља Вишеград Дарко Лечић рекао је да су три љекара, једна медицинска сестра и два радника управе за сада позитивни, као и да службе раде у мањим капацитетима.

„Битно је да будемо одговорни и полако ћемо ставити ову епидемију под контролу. Надам се да ће као и до сада бити лакше клиничке слике пацијената, а заражени су на кућном лијечењу, изузев три пацијента која су хоспитализована“, изјавио је Лечић новинарима.

Он је додао да се предузете епидемиолошке мјере морају поштовати.

„Грађани у затвореним просторима морају да носе маске, забрањено је окупљање на отвореном простору за више од 50 особа, а препоручено је да теретане, фитнес клубови и спортски клубови прекину са радом“, рекао је Лечић.

Он је истакао да ће обданиште „Невен“ радити и да је то договорено са епидемиолозима који су дошли у Вишеград.

Здравствени инспектор Слађана Миовчић рекла је да остаје на снази мјера да се у трговачим објектима, поштама, банкама и свим другим установама које раде са грађанима поштује физичка дистанца.

„Ношење маски, хигијена, као и дисциплина грађана јако су битни за даље одвијање епидемиолошке ситуације у Вишеграду“, истакла је Миовчићева.

СРНА