Велико интересовање у Београду за Вишеград и Андрићград

24.02.2020.

Туристичка организација Вишеград у оквиру овогодишње понуде на Међународном сајму туризма у Београду представила је своје потенцијале са посебним акцентом на бањски туризам, рекла је Срни директор ове организације Оливера Тодоровић.

Тодоровићева је истакла да је презентован филм Вишеградске бање, са свим садржајима које она пружа.

„Вишеград и Андрићград су и ове године привукли велики број посјетилаца на Сајму туризма и интересовање је велико, тако да очекујемо госте из свих земаља“, рекла је Тодоровићева.

Тодоровићева је нагласила да је Андрићград, визионарско дјело славног редитеља Емира Кустурице, високо позиционирао Вишеград на свјетској туристичкој мапи и да је означио прекретницу у развоју туризма у Вишеграду.

„Током сајма представљена је цјелокупна понуда Вишеграда, а то су Андрићград, вишеградска ћуприја, ријека Дрина, те све оно по чему је овај град препознатљив, као и угоститељска понуда са специфичном гастрономијом“, додала је Тодоровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да Вишеград и Андрићград имају шта да понуде туристима и да општина различитим активностима ради на развоју туризма.

„Андрићград током цијеле године привлачи бројне туристе, а са друге стране и Мост Мехмед паше Соколовића, тако да је повезана историјска, културна и умјетничка веза између задужбинара моста и Емира Кустурице који се одужио нобеловцу и великом везиру“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да је Вишеград све препознатљивије туриситичко одредиште у региону и шире.

Међународни сајам туризма затворен је јуче.

СРНА