Велики број грађана у литији до Андрићграда

21.09.2022.

Вишеград је данас прославио славу општине Малу Госпојину, па је тим поводом служена Света литургија у Цркви Рођења Пресвете Богородице и организована литија кроз град.

Литија је прошла од храма до зграде општине у Андрићграду, у којој је учешће узео велики број грађана.

Обред ломљења славског колача, у присуству запослених у Општинској управи и гостију, обавило је свештенство и монаштво са начелником општине Младеном Ђуревићем, који је суграђанима упутио честитке поводом славе.

„Ове године крсну славу обиљежавамо скромно, јер су нам смањена средства. Разлози су епидемија и смањење буџета од Скупштине. Нисмо у могућности припремити све планирано“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је Вишеград на добром путу да Андрићград преузиме Олимпијски центар Јахорина и да ће бити уложена велика средства у наставак изградње Андрићграда.

„У наредних годину дана је планирано отварање факултета – смјер туризам и то је јако добар пројекат за Вишеград и Републику Српску“, напоменуо је Ђуревић.

Он је подсјетио да ће се уз помоћ Владе Републике Српске реализовати и други пројекти, као и уз подршку предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

У оквиру славских свечаности, данас је организован пријем за пензионере Општинске управе Вишеград и том приликом им је Ђуревић уручио пригодне поклоне.

Пензионисани радник Неђо Савић рекао је да је ово добар потез начелника да се радници не забораве јер су дали велики допринос развоју општинске административне службе у Вишеграду.

Савић је у општинској управи провео 26 година, а радио је на пословима руководиоца финансија, привреде и опште управе.

Поводом крсне славе, свјетски виртуоз на хармоници Душан Секулић наступиће на Тргу Николе Тесле у Андрићграду у 19.00 часова.

Пригодан програм поводом крсне славе извешће и малишани из вртића „Невен“ на Тргу Николе Тесле у 18.30 часова.

СРНА