Вакцинисано 50 особа старијих од 65 година

16.04.2021.

У Дому здравља Вишеград данас је у наставкку имунизације против ковида 19 вакцинисано 50 особа старијих од 65 година.

Директор Дома здравља Снежана Ђуровић рекла је да је са ових 50 доза вакцина компаније „Астра Зенека“ настављена вакцинација у овој општини, те подсјетила да је прошле седмице вакцинисано 70 становника.

„Пацијенти су фантастично поднијели вакцинацију без нус појава, тако да су и други пацијенти прихватили и позив тимова породичне медицине за данашње вакцинисање“, навела је Ђуровићева.

Она је нагласила да ће четири до 12 недјеља проћи до друге дозе.

„Најбитније је да се вакцине приме, да што прије спасемо и себе и друге од заразе. Не треба размишљати о којој се вакцини ради него о њеној ефикасности и спашавању људских живота“, рекла је Ђуровићева.

Снежана Зеленовић из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља рекла је да су до сада вакцинисана 172 лица, од чега је 98 корисница Дома за лица са инвалидитетом.

„Данас је вакцинисано још 50 особа старијих од 65 година. За сада нема никавих проблема, а број заражених особа је у паду“, навела је Зеленовићева.

Радмила Вуцеља рекла је да се вакцинисала ради сигурности, те поручила људима да то исто учине и захвалила медицинском особљу.

СРНА