Уз помоћ општине и Каритаса посао за 11 радника

11.05.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор швајцарског Каритаса у БиХ Златан Савић потписали су уговор са предузетником Миланом Ђукановићем о запослењу нових 11 радника у фирми „МЦ метал“ у Вишеграду.

За овај пројекат у трајању од три године Каритас је издвојио 50.000 КМ, општина 15.000 КМ, а фирма „МЦ Аутометал“ учествује са 206.000 КМ.

Ђуревић је рекао новинарима да је ово добар примјер како се уз помоћ донатора и општине може помоћи приватним предузетницима.

„Задовољство је да имамо оваквог привредника који своје производе извози и ван наше земље и тиме представља и нашу општину“, истакао је Ђуревић.

Замјеник директора Каритаса Швајцарске у БиХ Златан Савић рекао је да је ово наставак успјешне сарадње са општином Вишеград.

„Сада реализујемо пројекте у Горњо-дринској регији, реализујемо подршку социјално-угроженом становништву, подршку малим бизнисима и подршку при запошљавању. Подржавамо локалне економије са овог подручја“, истакао је Савић и додао да је у Вишеграду у претходном периоду дио грантова био намијењен социјално-угроженом становништву и малим привредницима.

Директор фирме „МЦ аутометал“ Милан Ђукановић захвалио је Каритасу и општини за средства за запошљавање нових људи.

„Програм је базиран на преквалификацији и обуци радника са разних струка на машинску струку, јер се бавимо машинском производњом. Запослићемо 11 људи по уговору који траје три године и обезбјеђујемо 80 одсто средстава“, истакао је Ђукановић.

СРНА