Усвојена Резолуција о заштити и неповредивости права Српске

19.09.2023.

Скупштина општине Вишеград усвојила је Резолуцију о заштити и неповредивости права Републике Српске којом се брани Српска и државна имовина.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је усвојена резолуција којом се брани Република и државна имовина веома значајна за локалне заједнице и Српску.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године у коме се наводи да укупна буџетска средства, примици/приливи и неискориштена средства износе 5.499.861 КМ, што је 45 одсто планираног износа.

У односу на планирани буџет од 12.225.500 КМ, приходи су остварени у износу од 5.499.861 КМ, док су расходи били 4.907.088 КМ.

Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да је за првих шест мјесеци буџет остварио суфицит од 600.000 КМ, који је резултат слабије реализације инвестиционих радова и очекивано је да у другом дијелу године буде појачана та ставка.

„Очекујемо да ћемо до краја година имати остварење буџета на нивоу усвојеног ребаланса. Имамо слабију наплату пореских прихода што је добрим дијелом надокнађено већом наплатом концесионе накнаде коју плаћају хидроелектране“, истакао је Јакшић.

Одборници су на сједници Скупштине општине упознати о судској пресуди досадашњег предсједника Скупштине општине Вишеград Муамера Софовића, која је потврдила да је у складу са законом смијењен.

СРНА