Усвојена одлука о стипендирању

12.12.2017.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас одлуку о стипендирању студената у овој општини за академску 2017-2018. годину, а начелник општине Младен Ђуревић рекао је да је општина буџетом за стипендије издвојила 130.000 КМ.

„Овом одлуком студентима додјељујемо двије врсте стипендија, од којих се прва односи на успјех студената, а друга на социјални статус“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да у прву групу спадају успјешни студенти, чији је просјек осам и виши, затим бруцоши који су у средњошколском образовању имали просјек оцјена пет и дјеца погинулих бораца.

Ђуревић је појаснио да су у другој групи заступљени студенти који припадају социјалним категоријама.

„Сматрам да смо овом одлуком дали предност успјешним студентима, како би показали да водимо бригу о онима који улажу највише труда у своје образовање и тиме смо успјели остварити могућност да сви студенти ове категорије буду награђени стипендијом, што раније није био случај“, истакао је Ђуревић.

На годишњем нивоу, стипендија за студенте износи 1.200 КМ, а накнадним конкурсом биће одлучено колико ће се стипендија додијелити.

Одборници локалног парламента усвојили су данас и одлуке о измјени одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју општине.

Овим приједлогом радно вријеме правних лица и предузетника у дане републичких празника је одређено од 7.00 до 14.00 часова.

На данашњем засједању усвојен је и правилник о подизању споменика и постављању скулптуралних дјела на јавним и другим површинама у Вишеграду.

СРНА