Усвојен закључак да Олимпијски центар преузима Андрићград

11.08.2022.

Скупштина општине Вишеград усвојила је закључак који се односи на то да Олимпијски центар „Јахорина“ преузима Андрићград.

Начелник општине Младен Ђуревић оцијенио је да је то веома добра одлука и за Вишеград и за Андрићград.

Одборници су током јучерашњег засједања, које је трајало 13 часова, разматрали, а потом и прихватили писмо намјере представника државног капитала у Андрићграду које се односи на пословање овог комплекса.

Размотрен је и Нацрт Споразума о даљем функционисању пруге Мокра Гора-Вишеград, те донијет низ одлука које се односе на кадровске промјене у јавним предузећима.

Ђуревић је рекао да су усвојени приједлози за чланове управних одбора, а да су повучене тачке за именовање начелника одјељења.

На сједници, која је прекинута касно синоћ, одборници су разматрали 40 тачака од интереса за општину, међу којима је било пословање Комуналног предузећа „Комуналац“ и начин превазилажења финансијске кризе у којој се нашло ово предузеће.

Усвојен је и приједлог „Комуналца“ о проширењу гробља у Косову Пољу, за шта ће средства бити предвиђена ребалансом буџета.

Ђуревић је рекао да је сједница након два одлагања започета, али нажалост прекинута у недостатку кворума.

„Већи број тачака које су биле на дневном реду је и усвојен“, навео је Ђуревић.

Осма редовна сједница биће настављена данас на којој ће се разматрати тачка која се односи на мјесне заједнице, информација о буџету за 2021. годину, као и одлука општинске управе у вези са таксама у општини Вишеград.

СРНА