Усвојен ребаланс буџета општине

27.07.2023.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас ребаланс општинског буџета од 12.225.500 КМ, који је за око два милиона КМ већи у односу на првобитно усвојени буџет.
Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић навео је да је ријеч о материјалу који ће компензовати одређени раст трошкова.

„Прије свега мислим на трошкове социјалних давања, одређене инфраструктурне радове за које током прошле године нису успјеле да буду спроведене јавне набавке, а највише због нејављања понуђача“, рекао је Јакшић новинарима.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су на данашњем засједању донесене и одлуке о приступању изради измјене дијела регулационих планова у насељу Гарча и Жељезничка станица, а циљ је да општина планским документима спремно дочека одређене очекиване инвестиције у наредном периоду.

Ђуревић је истакао да су на данашњем засједању локалног парламента донесене одлуке о додјели повеља појединцима и установама које ће бити уручене 20. септембра на свечаној академији поводом славе општине.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац сматра да ће приступањем изради два регулациона плана бити отворен простор за инвестиције, као што су отварање пумпе са рестораном и осталим пратећим садржајима, те најављена изградња аква-парка.

„Пред нама је и слава општине Вишеград Мала Госпојина, када ћемо уручити повеље за 13 лауреата, међу којима су превасходно спортисти који су резултатима радили на промоцији ове локалне заједнице“, додао је Баранац.

СРНА