Усвојен ребаланс буџета од 10.230.000 КМ

19.08.2020.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су на данашњој сједници ребаланс буџета у износу од око 10.230.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да су ребалансом обухваћене нове околности када је ријеч о паду пореских прихода, а усљед нижег нивоа економских активности проузрокованих мјерама у борби против вируса корона.

„Порески приходи су смањени за 366.650 КМ и непорески приходи усљед лоших хидролошких прилика су смањени за више од 809.000 КМ. Са друге стране, у овај буџет смо укључили намјенска средства која нису потрошена у претходним годинама 1.227.000 КМ и неутрошена средства водопривредне и шумске накнаде“, истакао је Јакшић.

Он је нагласио да је буџетски оквир већи за 300.000 КМ, али треба нагласити да је ријеч о намјенским средствима која ће бити утрошена за пројекте који су раније дефинисани.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су одборници усвојили и приједлог одлуке о додјели новчаних средстава хотелу „Вишеград“.

„У периоду ванредног стања због епидемије вируса имали смо одређени број суграђана који су морали, по правилима Републичког кризног штаба, да проведу 14 дана у карантину, а храна је обезбијеђена од хотела. Сада им се на овај начин одужујемо за те услуге, а они су осим тога припремали храну и за Дом за лица са инвалидитетом“, истакао је Ђуревић.

Ђуревић је додао да су у ребаланс буџета уврштена и средства за радове у Вишеграду, а међу њима су изградња и санација котловница у центру града и у насељу Бикавац.

СРНА