Усвојен план капиталних инвестиција од милион КМ

13.03.2018.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас план капиталних инвестиција у овој години у износу од око милион КМ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је кроз капиталне инвестиције планирана изградња дјечијег игралишта и помоћног стадиона, као и наставак изградње водоводне мреже у насељу Прелово.

„Планирамо да изградимо водоводну и канализациону мрежу у насељу Гарча, кишну канализацију у насељу Главица, санацију локалних и некатегорисаних путева, те изградњу саобраћајнице према Андрићграду и поплочавање пјешачке површине уз ову приступну саобраћајницу“, навео је Ђуревић.

Он је рекао да су на данашњој сједници усвојене одлуке о кориштењу водних накнада и о санацији водоводне мреже у сеоским подручјима, додајући да сви који живе на селу могу аплицирати како би санирали водовод.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је усвојен сет одлука који се тиче инвестиција.

Он је навео да је усвојен програм кориштења прихода остварених по основу водних накнада у износу од 284.000 КМ, распоређених за различите инвестиције.

„Усвојен је програм кориштења прихода остварених по основу накнада за кориштење шума. Вриједност овог програма је 370.000 КМ, а односи се на одржавање и санацију локалних некатегорисаних путева и асфалтирање локалних путева“, додао је Ђукановић.

Он је нагласио да су капитална улагања изузетно важна и да се буџет не може базирати само на социјалне категорије, додајући да ни оне нису запостављене.

СРНА