Усвојен Нацрт стратегије развоја општине Вишеград

07.09.2018.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас Нацрт стратегије развоја општине за наредних 10 година.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да од 20 присутних одборника само троје није дало подршку Нацрту.

„Очекивао сам да ће сви одборници препознати потребу израде стратегије развоја општине и дати једногласну подршку том приједлогу“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да су на стратегији радили сви они који су имали времена, воље и жеље да стратегија буде што боља.

Ђуревић је истакао да је важно да општина Вишеград има усвојену стратегију развоја општине јер је то показатељ да постоји спремност да се на такав начин развија општина.

Он је навео да је на сједници усвојена Одлука о измјени дијела регулационог плана у насељу Гарча.

„С обзиром да приводимо крају пројектну документацију за једну зграду, за младе брачне парове гдје неће бити довољно станова за све оне који су заинтересовани, одлучили смо да тражимо другу локацију и једна од њих биће у насељу Гарча, гдје ћемо моћи изградити много већу зграду, са већим бројем станова“, рекао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић рекао је да је Нацрт стратегије развоја општине једна од врло значајних тачака дневног реда имајући у виду да третира стратегију развоја општине у наредних 10 година.

„Све општине које су направиле неки резултат у БиХ благовремено су усвојиле своју стратегију развоја. Усвајањем данашње стратегије развоја, општина Вишеград зна куда иде наредних 10 година“, истакао је Мемишевић

СРНА