Усвојен Нацрт буџета општине

12.12.2016.

Нови сазив Скупштине општине Вишеград усвојио је данас Нацрт буџета општине за 2017. годину који износи 8.325.750 КМ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је нацрт буџета остао у досадашњим оквирима, али да ће бити извршена прерасподјела средстава и да ће више новца бити издвојено, између осталог, за наталитет, Борачку организацију, стипендије и мјесне заједнице.

„Наслиједили смо велике дугове у буџету. Велики број започетих пројеката нема новчано покриће, тако да ће идућа година бити година штедње“, нагласио је Ђуревић.

Он је навео да је смањена стопа пореза на непокретности са 0,13 на 0,11 КМ, као и да ће бити донесена нова одлука о стипендијама, јер досадашња није била добра.

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да ће овај буџет бити упућен на јавну расправу, на мишљење ресорног министарства, а потом ће се у форми приједлога вратити Скупштини на усвајање.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић рекао је да је на данашњој сједници било много конструктивних приједлога, а да је неколико тачака дневног реда подржано једногласно, што значи да је Скупштина доносила квалитетне одлуке.

СРНА