Усвојен Нацрт буџета од 9.173.750 КМ

12.12.2018.

Одборници Скупштине општине /СО/ Вишеград усвојили су данас Нацрт другог ребаланса буџета за 2018. годину у износу од 10.300.000 КМ и Нацрт буџета за 2019. годину од 9.173.750 КМ.

Начелник општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић каже да ова два документа нису компаративна ради одређених донација.

„У овој години имали смо донације Владе Републике Српске и Владе Србије, па самим тим у том дијелу буџет не можемо поредити“, додао је Танасковић.

Према његовим ријечима, у наредној години најављени су одређени капитални пројекти.

„То су пројекти који ће бити финансирани са вишег нивоа, али то не можемо планирати буџетом док не буду потписане конкретне одлуке и рјешења од Владе Републике Српске“, истиче Танасковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је усвојена одлука да се дио неискориштених средстава за подстицај пољопривреди искористи за подстицај малинара за текућу годину.

„С обзиром да је ова година била веома лоша за произвођаче малина, за ту намјену смо предвидјели 30.000 КМ и вјерујем да ће 0,15 км по килограму бити подстицај за сваки килограм предате малине у хладњаче“, навео је Ђуревић.

Ђуревић додаје да је на данашњој сједници разматран извјештај тима за праћење утрошка средстава додијељених Андрићграду и да је комисија утврдила да су средства намјенски утрошена, као и да су именовани чланови одбора за жалбе.

СРНА