Усвојен извјештај о извршењу буџета

23.10.2018.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас извјештај о извршењу буџета у првих шест мјесеци ове године у износу од 5.126.941 КМ или 62,56 одсто у односу на план.

Начелник општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да је у првих пола године прикупљено 1.816.430 КМ пореских прихода, или 48 одсто у односу на план.

„Од индиректних пореза прикупљено је 1.511.680 КМ или 48 одсто“, навео је Танасковић.

Према његовим ријечима, реализовано је 3.097.385 КМ непореских прихода или 79 одсто.

„Укупни расходи и издаци остварени су 3.763.807 КМ, што је, у односу на приходе, позитиван резултат за 1.363.134 КМ“, рекао је Танасковић.

Скупштина општине Вишеград данас је усвојила и приједлоге одлука о расписивању и спровођењу редовних избора за чланове савјета мјесних заједница и о стипендирању студената општине Вишеград за академску 2018/2019. годину.

Усвојен је и приједлог одлуке о измјени и допуни одлуке о оснивању Јавног предузећа „Дирекција за изградњу и развој“, а додијељене су и просторије за коришћење Удружењу бродара „Вишеград на Дрини“ и Карате клубу „Дрина“ из Вишеграда.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да у Статуту општине постоји низ дјелатности којима ће се бавити „Дирекција за изградњу и развој“.

„Ова дирекција имаће и обавезу наплате кирија за пословне просторе којима општина Вишеград располаже, наплату комуналне накнаде, обавезу управљања јавним паркинзима, а имаће и рачуноводствени и пројектни биро којима ће вршити услуге свим јавним установама и предузећима“, навео је Ђуревић.

Он је рекао да је донесена и одлука о одржавању локалних путева у зимском периоду и додао да ће до краја ове године бити расписан позив и изабран извођач за реконструкцију главне и споредних улица, а на прољеће ће почети радови на овом пројекту.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић истакао је да је у претходном периоду реализовано много пројеката на подручју Вишеграда.

СРНА