Усвојен годишњи извјештај о раду начелника и општинске управе

27.02.2018.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас извјештај о раду начелника општине Младена Ђуревића и општинске управе за прошлу годину.

„У прошлој години урађено је много тога и све је доступно јавности. Нажалост, опозиција покушава да учини наш рад мање видљивим. У овој години биће више инфраструктурних пројеката, а најављен је и долазак инвеститора који ће отворити нова радна мјеста“, рекао је Ђуревић.

Он је навео да ће на наредној сједници Скупштине општине Вишеград бити донијета допуна одлуке о стипендирању, на основу које ће сви студенти који су испунили услове, а чија се имена налазе испод црте, добити стипендију, али у мањем износу.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић истакао је да су у прошлој години у Вишеграду испуњени предуслови за довођење инвеститора, унапријеђење туризма и бољи живот свих грађана.

„Између осталог, успостављен је контакт са дијаспором, сарадња са бројним општинама у Србији, те сарадња са Бањалуком, Требињем и околним мјестима. Почета је израда Стратегије развоја општине Вишеград, а послата је и порука људима да дођу у Вишеград“, нагласио је Андрић.

Одборник ДНС-а Миле Перић каже да је у 2017. години задржан ниво издвајања средстава за Борачку организацију Вишеград, те промовисани култура и туризам.

„Отворено је неколико фабрика, остварене су значајне донације, а постоје најаве и за долазак нових инвеститора“, рекао је Перић.

СРНА